Het is officieel: Buurvrouw Durkje is biologisch! Ons kleinschalige, ambachtelijke zuivelbedrijf, waar lekkere kazen en pure vloeibare zuivelproducten worden gemaakt, heeft de stap gezet naar een verantwoorde en duurzame toekomst. Dat kost wat, maar het levert ook wat op. Dat willen we aan u, als trouwe afnemer van onze producten, graag uitleggen.

Het hart op de goede plek

Op onze website staat dat onze producten ‘met liefde’ worden gemaakt. We zien Buurvrouw Durkje dan ook als een stevige dame, die met het hart op de goede plek voor weide en dieren zorgt en bewust de gezonde grondstoffen kiest die haar producten zo puur maken.

De juiste balans

Werken aan een verantwoorde en duurzame toekomst is voor Buurvrouw Durkje geen loos begrip. Tegelijkertijd streeft ze naar ‘gezond voedsel voor iedereen’! Zie daar maar eens de juiste balans in te vinden…

even rekenen

Eerst enkele cijfers: een biologische bedrijfsvoering maakt de melk, onze belangrijkste grondstof, ongeveer 20% duurder, terwijl de biologische ingrediënten die we bij de bereiding van onze producten toevoegen, tot 50% meer kosten dan niet-biologische ingrediënten.

een gezonde, verantwoorde toekomst

Het bereiden van biologische zuivel brengt dus aanmerkelijk meer kosten met zich mee. Het is gewoon duurder. We hebben aanvankelijk de prijs van onze producten niet verhoogd, maar nu kunnen we er niet omheen. Dat is jammer, maar wel noodzakelijk.

Immers: Buurvrouw Durkje kan met pure, biologische zuivel een bijdrage leveren aan een gezonde, verantwoorde toekomst. Daar geloven we in! Jij ook?

Ideeën, reacties, suggesties? Laat het ons weten.